Türkiye Hikayelerini Anlatıyor

Herkesin anlatacak bir hikayesi vardır. Kimi herkese anlatır bu hikayesini, kimi de kendine saklar. Bir ülkeyi tanımak için en güzel yollardan biri de o topraklarda yaşayan insanların hikayelerini okumaktır. Bu hikayeler o ülkedeki yaşam, kültür ve ekonomi hakkında bir çok fikir verir.

 “ Türkiye Hikayelerini Anlatıyor “ kitabı Açık Radyo ve Boğaziçi Üniversitesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen bir proje. Paul Auster’ın Babamın Tanrı Olduğunu Sandım isimli kitabından esinlenilen projede Türkiye’nin dört bir yanındaki insanlardan toplanan hikayeler, Mahir Ünsal Eriş, Hakan Günday, Deniz Altınay ve Murat Gülsoy’un da için de bulunduğu farklı yazarlar tarafından düzenlendikten sonra radyoda seslendirilmiş. İnternetten podcast formatlarına ulaşarak dinleyebileceğiniz bu hikayeler, Can Yayınları tarafından kitaplaştırılınca 116 hikayeden oluşan 503 sayfalık bir kitap ortaya çıkmış. Kitaptaki hikayeler konularına göre; aile hikayeleri, anneanne ve dede hikayeleri, aşk ve delilik, toplumsal ve kültürel kimlik, hayvanlar, köy ve taşra hikayeleri, ölüm, şehir hayatı, toplumsal ve siyasi olaylar, yardımlaşma ve dostluk hikayeleri ve yoksulluk başlıkları altında toplanıyor.

Türkiye’nin farklı yerlerinden, farklı zamanlarda geçen hikayeler barındıran kitabı okurken hem zaman hem de mekan yolculuğuna çıkıyorsunuz. Kendi hikayelerini paylaşma cesareti gösteren insanların  hikayelerini okudukça aslında yaşadığınız ülke hakkında da daha fazla şey öğreniyorsunuz. “Türkiye Hikayelerini Anlatıyor” hikaye okumayı sevenler için kolay okunabilen güzel bir kitap.  

Daha fazlası için instagram; @kelimelerinzihni

Yorum bırakın